Сантехнічна мода нічим не відрізняється від загальної: ті ж тенденції повернення до минулого і його переосмислення за принципом «раніше було краще!». Коли у продажу з’явилися перші змішувачі з важільним перемиканням, вони відразу ж стали хітом – в першу чергу, через свою зручність. Однак пізніше вентилі повернулися на прилавки і в модні інтер’єри. Який змішувач краще – одноважільний або двовентельний? Давайте подивимося.
Традиційна модель, яка, на наш погляд, дещо передчасно була відкинута прихильниками технопрогресу. Дійсно, на відміну від важеля для включення води потрібно використовувати обидві руки – і це, мабуть, єдиний мінус. А плюси є наступні.
Відзначимо, що дорогі двовентильні змішувачі вибирають найчастіше за їх привабливий зовнішній вигляд.
Головне достоїнство змішувачів з однією ручкою – зручність включення. Так, подовжені важелі встановлені в лікарнях, зокрема, перед операційними – воду можна включити ліктем (їх так і називають – «ліктьові»). Вони незамінні в майстернях, на кухнях, а також в рукомийниках санвузлів – включаються тильною стороною руки, важіль залишається чистим, руки мити простіше. Що ще хорошого в таких конструкціях?
До незручностей можна віднести велику кількість підробок та неякісної продукції на ринку – наприклад, вироби з порошкового силуміну.
Обидва типи змішувачів добре показують себе в побуті – при єдиній умові: вони повинні бути від надійних виробників. В однаковій якісному сегменті вентильні, як правило, виявляються дорожчими. Давайте розглянемо дві найбільш популярних сфери застосування.
Тут рекомендується ставити змішувач вимикач – під час приготування їжі руки бувають забруднені. Тому необхідність включити воду одним дотиком – одна з насущних. Він займає менше місця – особливо важливо це при невеликих просторах.
Однак, якщо кухня вимагає вентилів – не відмовляйте їй в цьому. Можливо, буде трохи складніше звертатися, але якщо дизайн вимагає – треба підкоритися.
До ванни можна встановити будь-який тип змішувача. Багато хто віддає перевагу дизайнерські двовентильні – так простіше підбирати температуру. До того ж в деяких випадках змішання холодної та гарячої води небажано. Наприклад, якщо температура води регулюється застарілої газовою колонкою, і примішування води з іншої труби може бути чревате перегрівом обладнання.
Що краще – змішувач одноважільний або двовентельний? Відповідь на це питання залежить від функцій, на які в нього будуть покладені, естетичної складової. А також цінової категорії. Зручність використання – основна вимога до техніки, а визначити це може тільки господар. А сантехнічні роботи ви може довірити фахівцям БК Рембуд!