Телефон

+38(098)-34-81-800

Напишите нам

rembudkievua@gmail.com

Мы открыты

Пн- Сб : 09am - 18.00 pm
ПРОЕКТУВАННЯ КУХНІ: ПОМИЛКИ І ПОРАДИ

ПРОЕКТУВАННЯ КУХНІ: ПОМИЛКИ І ПОРАДИ

Безліч статей в інтернеті віщають про те, яку стільницю краще вибрати, щоб кухня була стильною як в Pinterest або інтер’єрних журналах. Але крім краси є ще дуже важливий аспект – зручність користування кухнею. Тому мова піде не про зовнішній вигляд і тренди, а про ергономіку і зручність вашої кухні. Описали в статті найпоширеніші помилки при проектуванні, які віддаляють нас від кухні мрії. Проектування кухні: помилки і поради

Помилка №1. Не продумати все заздалегідь

До проектування кухні потрібно підходити з усією серйозністю. Тому готуватися починаємо сильно заздалегідь. Ще до початку ремонту слід визначитися з плануванням, вибрати її тип (конфігурацію).

Проектування кухні: помилки і поради

Найпоширеніші на сьогоднішній день:

  • Лінійна конфігурація – підходить в основному для використання в маленьких кухнях, де інше планування буде швидше за все неможливі;
  • Г-подібна – підходить для витягнутих приміщень;
  • G-подібна – розташовується уздовж трьох суміжних стін + барна стійка, наприклад;
  • П- подібна – робоча зона розташовується уздовж трьох суміжних стін, або уздовж двох протилежних, а між ними барна стійка / обідній стіл;
  • Острівна – основна зона йде уздовж стіни, а додаткова робоча або обідня зона розташовуються на острові.

Помилка №2. Близьке розміщення вручений панелі та мийки

Для того щоб робоча поверхня між мийкою і поверхнею була зручною у використанні її ширина повинна бути найбільшою в межах можливого, так як саме в цій зоні відбувається весь процес приготування.

мийка

Однак, не завжди є можливість спроектувати велику кухню і доводиться мінімізувати простір під найважливіші і необхідні функції. У таких випадках робочий простір між поверхнею, мийкою і стіною складає мінімум 30-40 см. У разі, якщо поруч з поверхнею духову шафу з СВЧ, бічна сторона шафи при такому розташуванні не нагріватиметься. Плюс до всього цього вам не доставить дискомфорту близько розташована стіна, ви не будете битися ліктями і зможете спокійно пересувати сковорідки і каструлі, не зачіпаючи ручок.

Помилка №3. Недостатня кількість розеток

Найпоширенішою помилкою при проектуванні розеток є їх недостатня кількість. І незручне розміщення на робочої поверхні кухні. По правді кажучи, немає певного правила, яке кількість розеток повинне бути на кухні. Але тим не менш, мінімальна кількість розеток повинне бути 2-3 шт. Краще орієнтуватися на свої індивідуальні потреби та на ту кількість дрібної побутової техніки, яку планується придбати. Чайник, тостер, кавоварка, вафельниця – все це слід врахувати при проектуванні кухні, і потім визначити кінцеве число розеток.

Помилка №4. Неправильна висота стільниці та стільців

На відміну від історії з розетками, тут як раз існують певні стандарти і правила при проектуванні кухні. Оптимальною відстанню від рівня робочої поверхні до зігнутого ліктя прийнято вважати 15 см.

Помилка №5. Неправильна висота при розташуванні техніки

Як правило, така помилка часто зустрічається при виборі місця для установки мікрохвильової печі. Неважливо чи вона вбудованого монтажу або окремостояча. Поширеною помилкою є розташування мікрохвильової печі або занадто низько, нижче рівня стегна людини. Або занадто високо (вище рівня очей). І в тому, і в іншому випадку доводиться або нахилятися, або вставати на носочки, щоб дістати розігріту тарілку з їжею.

Проектування кухні: помилки і поради

Помилка №6. Підготовка стін

Гранично важливо звертати увагу на обробку стін не тільки в місцях монтажу кухні. Але і будь-яких інших корпусних меблів. Будь-які корпусні меблі мають рівну поверхню і, щоб при стику меблів і стіни не було ніяких «утворень» і виступів, потрібно буде заздалегідь вирівняти стіни.

Помилка №7. Мало світла

Заздалегідь необхідно прорахувати необхідну кількість світлових точок як по периметру всієї кухні, так і передбачити хороше підсвічування робочої поверхні, яка, як правило, розташовується під верхніми навісними ящиками. Якщо цей момент не передбачити, то є шанс, що ви будете “загороджувати” світло при готуванні. І ризик отримати травму або порізатися зросте.

Проектування кухні: помилки і поради

Помилка №8. Неробочий трикутник

Постарайтеся не віддаляти один від одного 3 основні зони: холодильник, мийка і варильна панель.

Сума сторін трикутника між ними повинна бути не більше 6,5 м.

Помилка №9. Непрактичні фасади і стільниця

На вашій стільниці і фасадах кухні не повинно бути видно відбитків пальців і будь-яких розлучень. Щоб уникнути таких неприємностей, вибирайте фасади і стільниці з фактурами, наприклад, дерево або камінь.

кухня

Більш гладкі поверхні вимагають особливого догляду. Переважно вибирати світлі відтінки матеріалів, так як на них менш помітні вади. Чорні матові поверхні виглядають красиво, але по факту не зовсім практичні.

Архітектори БК Рембуд знають, як правильно спроектувати не тільки кухню, але і всю квартиру чи будинок.

Оставить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Позвоните нам